Napad na ovu policijsku postaju bio je nagovještaj kako put do samostalnosti neće biti lagan - rekla je Nevenka Benić, pomoćnica ministra branitelja.

- Napad na policijsku postaju Pakrac bio je prvi otvoreni napad na Republiku Hrvatsku pa se opravdano smatra kako je to bio i početak Domovinskog rata. To je također bio nagovještaj kako put do samostalne Hrvatske neće biti lagan - istakla je ovo Nevenka Benić, pomoćnica ministra branitelja na svečanosti u Pakracu kojom je obilježena 21.obljetnica početka Domovinskog rata u Hrvatskoj.

Opširnije...

U povodu obilježavanja 19. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica 93., na Gradskom groblju u Zadru u subotu ujutro položeni su vijenci i upaljene svijeće pod Središnjim križem za sve poginule hrvatske branitelje.

Vijence su položili ministar obrane Ante Kotromanović u svojstvu izaslanika predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića,  ministar hrvatskih branitelja Fred Matić, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, izaslanstvo Hrvatskog sabora na čijem je čelu bila Ingrid Antičević Marinović, izaslanstva Zadarske županije, grada Zadra, braniteljskih udruga, te obitelji i prijatelji sudionika akcije. Polaganje vijenaca održano je i na spomen obilježju 3. bojne 4. gardijske brigade “Imotski sokolovi” u Ulici Ante Starčevića, gdje su nazočili i  roditelji poginulih branitelja - pripadnika Sokolova. Trodnevni program obilježavanja obljetnice akcije obuhvatio je niz kulturnih i sportskih događanja u gradu Zadru i njegovoj okolici.

Opširnije...

Specijalna jedinica policije Alfa 3. rujna, obilježila je dvadesetu godišnjicu osnutka. Svečanosti obilježavanja održana je na Policijskoj akademiji, a prethodilo je polaganje vijenaca na Mirogoju, te Sveta misa za poginule, stradale i umrle pripadnike SJP Alfa.

Samom događaju prisustvovali su izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova na čelu sa  ministrom Tomislavom Karamarkom, Predrag Matić, izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske i posebni savjetnik za branitelje Ivan Jarnjak, izaslanik predsjednika  Hrvatskog sabora i potpredsjednik Hrvatskog sabora, te bivši i sadašnji djelatnici Specijalne jedinice policije Alfa, obitelji poginulih te  mnogobrojni visoki dužnosnici i ostali uzvanici.

Obljetnicu osnutka, kroz pozdravni govor, čestitao je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, istaknuvši velike zasluge te postrojbe. Istaknuo je činjenicu da je slavna postrojba ustrojena na samom početku Domovinskog rata, u  teškim vremenima kada je sudbina Lijepe naše bila neizvjesna i kada se stvarala mlada hrvatska Država.

Opširnije...

Knin je prigodom 16.obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, danas ugostio gotovo cijeli državni vrh na čelu s predsjednikom Ivom Josipovićem, premijerkom Jadrankom Kosor te predsjednikom Sabora Lukom Bebićem, potpredsjednicima Vlade i Sabora, saborskim zastupnicima, čelnicima političkih stranaka i crkvenim velikodostojnicima.

Na Kninskoj tvrđavi, uz tradicionalnu zvonjavu crkvenih zvona kojom se obilježava ulazak hrvatske vojske u Knin 5.kolovoza 1995.g., točno u 9 sati i 43 minute, svečano je podignuta hrvatska trobojnica. Podizanje zastave uveličano je preletom dvaju zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, MIG 21. U podizanju zastave sudjelovali su i pripadnici udruga specijalaca iz Domovinskog rata „RIS“ Kutina - Željko Milković i „OSA“ Sisak - Predrag Mileusnić sudionici same akcije „OLUJA“.

gen. Mladen Markač
počasni predsjednik Udruge